Cabrio kap reinigen en inmpregneren

Cabriolet kap reinigen en impregneren

Een (sterk) vervuilde, cabrioletkap is een doorn in het oog van menig cabriorijder. Wij kunnen uw cabrioletkap helemaal netjes reinigen zodat deze er weer keurig schoon uitziet. Tevens bieden wij de mogelijkheid om uw gereinigde of nieuwe cabrioletkap te impregneren zodat deze gedurende een langere tijd beschermd is tegen invloeden van buitenaf, zoals bijvoorbeeld hars en groene aanslag van bomen.

 

​De plastic achterruit is extra kwetsbaar

Niet alleen uw cabriodak is kwetsbaar. Ook de achterruit is kwetsbaarder dan bij een "normale" auto. De plastic achterruit bevat een weekmaker. Deze weekmaker zorgt er onder andere voor dat de ruit wat flexibeler is dan bijvoorbeeld glas.

​Na een aantal jaren neemt de weekmaker af. Het is dan net of de ruit stijver, stugger wordt. Daardoor is de ruit breekbaarder. Soms is het ook net of de ruit 'melkachtig' en ondoorzichtig is geworden. Gaat u met zo een ruit door de wasstraat, dan zal de ruit zeker op een gegeven moment scheuren of breken.​​

 

Een achterruit van glas

Heeft uw cabriokap een achterruit van glas? Dan heeft u misschien ook op het internet gelezen dat u met zo'n kap wel door een wasstraat kunt? Een glazen achterruit is toch minder kwetsbaar dan een plastic achterruit?  

​De ruit zal inderdaad niet scheuren of breken. Maar door de druk op de ruit komt er juist meer kracht op de stiksels en verlijming te staan. Vooral bij een oudere cabriokap is dan de kans op beschadiging groter. De ruit kan loskomen.

​Tip: Heeft u ook nog achterruitverwarming? Let er dan op dat de stekkerverbindingen niet vochtig worden.

Volgelpoep direct verwijderen

Vogelpoep op uw cabrio kan lastig zijn. Niet alleen op de lak, maar met name op het dak. De uitwerpselen van vogels zijn zuur. Dat zuur vreet in op het doek. Dat is goed te zien als u de vogelpoep verwijdert. Er kunnen dan lelijke lichte vlekken ontstaan. Die zijn niet meer te verwijderen.​

Tip: Zorg dat de impregnering altijd optimaal is. Dan kan vogelpoep minder inbranden en lelijke vlekken maken.

Impregneren

Als er 1 Tip is die het meest belangrijk is en altijd weer terugkomt dan is het deze: Bescherm met een goed impregneermiddel. Of het nu om een nieuwe cabriokap gaat of een tweedehands. Of hij nu wel of niet lekt. Spuit hem regelmatig in met een impregneermiddel. Niet zozeer om hem waterdicht te maken.

parkeer niet onder een boom! In die boom zitten vogels. En vogels poepen

Maar er valt meer uit die boom. Natte bladeren en besjes kunnen lelijke vlekken geven. Van sommige bomen lekt in een bepaalde periode hars. Die harsvlekken zijn heel moeilijk te verwijderen van het doek.

Maar juist het doek te beschermen en lang goed te houden.​

© 2016 - 2024 Peter Poets | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel