Boomhars verwijderen

Kleverige vlekken en stippen op de autolak worden over het algemeen hars genoemd. Hoe komen deze op jouw auto terecht?
Naar alle waarschijnlijkheid heb je jouw auto geparkeerd nabij of onder een boom. De meest hardnekkige vuil, komt van deze bomen af. Wij onderscheiden echter eerst wat voor hars er op de auto zit, zodat wij de juiste methode kunnen uitvoeren om de hars te verwijderen. De hars op je auto kan namelijk een oorzaak zijn van: boomhars of luizenmelk, welke afkomt van bladluizen. Hars verwijderen van je autolak is een uitdagende klus.


Voordat je fanatiek aan de slag gaat met boomhars verwijderen, ga dan eerst even na of het daadwerkelijk gaat om
hars van de bomen. Het kan namelijk ook heel goed gaan om luizenmelk, ook wel honingdauw genoemd, waar een hoge concentratie suiker in zit. Bladluizen scheiden namelijk het overschot aan suiker af, dat zij binnenkrijgen door het eten van planten. Deze afscheiding druppelt naar beneden en verhardt op je autolak.


De gouden tip voor het verwijderen van hars en andere viezigheid uit de bomen is: besteedt dit uit aan een professioneel autopoetsbedrijf.

Hars op de auto voorkomen doe je door:

  • Zo min mogelijk onder of nabij een boom te parkeren. Vooral niet onder lindebomen, hier komt veel vervuiling vanaf.
  • Een afdekhoes te gebruiken voor je auto
  • Waxlaag aanbrengen op je auto. Een waxlaag is een beschermlaag voor je autolak. Het zorgt ervoor dat vuil zich minder snel hecht en zo je autolak aantast.

© 2016 - 2024 Peter Poets | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel